Műszempilla ápolás szabályai, hogyan csináld?!

Műszempilla ápolás, hogyan legyen a műszempillád minél tartósabb

A műszempilla ápolása és óvása az amiről sokan megfeledkeznek, mikor műszempillát kezdenek el viselni. A műszempillára ugyanis valóban figyelni kell. Egy kis törődéssel és odafigyeléssel a szempillád sokkal tovább tartós és szép marad.

Az első és legfontosabb lépés, hogy tudod-e e viselni a műszempillát és vigyázni rá, illetve az, hogy olyan szakembert választasz aki körültekintően tájékoztat téged a műszempilla építés folyamatáról és az otthoni ápolásáról.

Onnan tudod, hogy jó kezekbe vagy, hogy a szempilla stylist avagy kozmetikus lépésről lépésre megvizsgálja a szemedet. Különböző szemformák léteznek és minden szemformához más-más szempilla stílusok állnak jól.

Ha megvan a kiválasztott, számodra tökéletes műszempilla style, akkor jöhet a lash fan (műszempillák) felhelyezése. Fontos megemlíteni, ha kontaktlencsét viselsz azt a műszempilla építésnél ki kell venned, mert begyulladhat a szemed.

Műszempilla építésének menete

Ahhoz, hogy tudd miért fontos a műszempilla ápolása, előbb a műszempilla építés menetével érdemes kezdened.

Az első műszempilla szett felhelyezési ideje 2-2,5 óra szokott lenni, ami elég sok idő. Ha nem vigyázol a műszempilládra, akkor a későbbi szempilla töltések is hosszabbak lesznek.

A szempillákat először zsírtalanítom egy speciális aplikátorral, hogy jól tapadjanak. Ezután jöhet a várva várt pillanat amikor felhelyezem a műszempillákat. Ehhez műszempilla ragasztót használok, ami latex és formaldehid mentes, hogy ne legyenek allergiás reakcióid. Pontosan azért kell vigyáznod a műszempillára, hogy ez a ragasztó minél tovább tartsa a helyén az új pilláidat.

A műszempillákat két pici csipesszel helyezem fel hiszen nagyon aprók. 2-3 vagy több D esetén egy szempilládra több új pillát is fel kell hogy helyezzek. Várható tehát, hogy ha nem vigyázol a műszempilládra, akkor ezek az igen kis felületen tapadó új pilláid hamar leesnek.

A szempillák felhelyezése során mindkét szemednél a lehető legszimmetrikusabb és dúsabb pilla elhelyezésre törekszem. Mikor kinyitod a szemed azért vagy annyira elégedett, mert dús és egyforma az új szempillád. Ha nem vigyázol rá, akkor a kihulló pilláktól pont ezt a szép dús hatást veszíted el, amit Te se szeretnél, hiszen nem csak előbb kell jönnöd töltésre, ami neked plusz pénz, hanem a pilláid és az igéző tekinteted is fakul. :-).

Műszempilla ápolás szabályai – hogyan csináld

Ha tényleg hosszú életű műszempillákat szeretnél akkor a műszempilla ápolás alábbi szabályaira mindenképp figyelj oda. Én évek óta hordok műszempillát és egyáltalán nem olyan nehéz vigyázni rá.

Műszempilla ápolás szabályai – hogyan csináld

 1. Óvd a műszempillát a víztől, gőztől, párától

  Minden esetben óvd a műszempilládat a gőztől, víztől, párától. Különösen igaz ez a felhelyezést vagy a töltést követő 48 órában.

 2. Kerüld a szoláriumot, szaunát és gőzkabint

  Az első pontból adódóan erre az első 48 órában még különösebb hangsúlyt fektess.

 3. Ne dörzsöld és ne piszkáld a szemed, a pillasorod

  Talán nem szükséges elmagyarázni, hogy milyen könnyű ledörzsölni a műszempillát, ha arra gondolsz, hogy mindössze a szempillád igen kicsi felületén kell, hogy megtapadjon.

 4. Kerüld az olajos sminklemosót és az olajos krémeket

  Nem kell teljesen lemondani ezekről, de a szemkörnyékeden ha lehet ne használj olajos kozmetikai termékeket, mert az olaj nincs barátságban a szempilla ragasztóval.

 5. Na használj szempilla spirált

  A műszempilla elég szép magában is, legalábbis ha jó szakember helyezte fel. Nincs szükség szempilla spirálra, de ha ez nem lenne elég, a szempilla spirál a műszempillákat károsítja is.

 6. A vízálló smink többet árt mint használ

  Gondolj bele, hogy fogod leszedni a vízálló sminket? Természetesen csak a műszempilláddal együtt. 🙂

 7. Ne göndörítsd és ne fesd a műszempillát

  Ahogy már az 5. pontban is leírtam. Egy jól kiválasztott és felhelyezett műszempillának nincs szüksége se spirálra, se göndörítésre, se festésre. Mindegyik csak roncsolja, tönkre teszi azt.

 8. A felhelyezést és a töltést követő 48 óra után finoman most meg a szemed és környékét.

  Felhelyezéskor olyan szennyeződések, pl. ragasztó maradványok kerülnek a szemed és környékére, amit el kell távolítani. Természetesen ilyenkor se bőrízes locsolásra gondolok, hanem mondjuk nedves áttörlésre.

 9. Fésülgesd a szépséges pilláidat

  Minden vendégemnek adok egy szempilla fésűt. Ezt azért adom, hogy használd is. Nem csak szebb lesz, hanem amiatt, hogy nem kuszálódnak össze, nem tapadnak egymáshoz, tartósabb is lesz.

 10. Ha lehet ne sírj

  A legfontosabb műszempilla ápolás szabály, hogy nem éri meg sírni. Ezért ha érzékenyebb is vagy, keményítsd meg magad 🙂 és gondolj a pilláidra. A ragasztó ellensége a sós víz ha sírsz hamar kipotyog. Különösen rossz ha a felhelyezéstől számított 48 órán belül sírsz, ahogy az órákon keresztüli pityergés se hasznos.

Ha még nincs műszempillád, esetleg nem vagy elégedett a mostanival, gyere segítek abban, hogy holnaptól neked is igéző igazi őzike szemeid lehessenek. Jelentkezz be most…

A cikk kategóriái:

Bejelentkezés

Google értékelések

5.0

191

értékelés alapján

Vendégeim véleménye

Adrienn Újvári

5.0

2024 április

Hosszasan lehetne taglalni, hogy emberileg és szakmailag is a legjobb kozmetikus. Örülök, hogy rátaláltam és sok-sok év után elmondhatom, hogy megtaláltam a legjobb kozmetikust.
Rugalmas, segítőkész és nagyon kedves, mindig várom, hogy újra jöhessek .
A parkolás is megoldott az üzlet előtt, így emiatt sem kell aggódni, a szalon csodaszép és igényes.
Csak 5 csillagot tudok adni, többet sajnos nem lehet ????
Mindenkinek ajánlom.

Zsanett Szilágyi

5.0

2023 március

Szuper volt az első látogatásom Klaunál. Nagyon kedves és figyelmes. A kezelés pedig szuper volt. Köszönöm és hamarosan le is foglalok egy következő időpontot.????????

Krisztina Szeremi

5.0

2024 március

Első alkalommal voltam. Nagyon kedves fogadtatásban volt részem és a szempillám is szép lett. Én biztosan jövök még. 🙂

Barbara Németh

5.0

2024 március

Szuper kezelés volt, Klau nagyon alapos és kedves!! 🙂

Valéria Turiné

5.0

2024 február

Nagyon köszönöm a velem való törődést Klaunak, aki kedvesen és szakmailag hozzáértően, kellemes környezetben végezte el a kezeléseimet. Visszatérő vendégként veszem igénybe továbbra is szolgáltatásait. A bőröm megújult, mások is észrevették a változást.

Veronika Dudás

5.0

2024 február

Klau nagyon kedves, és arany kezei vannak 🙂

Évi Megyesi

5.0

2024 február

Klau nagyon aranyos, hozzáértő kozmetikus. Profi kezelések érthetőek el nála.

Julia Veres

5.0

2024 február

Klau kedves-nyitott és vendégorientált, csak ajánlani tudom. 🙂

Összes vélemény

Próbáld ki most!

Aktuális kedvezményes kezelések

Bejelentkezés

crossmenu