Bőrápolás életkor szerint – Tippek a szép arcbőrhöz

Tudd meg, a bőrápolás életkor szerinti ápolási tippjeit.

A bőrápolás életkor szerint nem ördöngösség. Minden életkornak megvan bőrápolás szempontjából a saját szakasza és fontossága. Mindenkinek különböző bőrtípusa van ezért fontos, hogy mindig az életkorodnak megfelelően ápold a bőrödet. Ha az életünk előrehaladtával mindig oda figyelsz bőröd helyes ápolására úgy sokkal nagyobb eséllyel és sokkal tovább őrizheted meg arcbőröd természetes szépségét.

Kamaszkori bőrápolás

bőrápolás kamasz korban
bőrápolás kamasz korban

A kamaszoknál, serdülőkorban a leggyakoribb küzdelmek a pattanások a zsíros szeborreás bőr és miteszerek kialakulása miatt van.

Tudom, hogy más bőrápolás cikkek most elkezdenék a fogalmakat, mint szeborreás bőr részletesen magyarázni én azonban csak felületesen fogom érinteni a ezeket, helyette inkább a helyes kezelésre koncentrálok, mert az sokkal fontosabb.

Legfontosabb (nem csak kamaszkorban), hogy soha ne kezd el otthon nyomkodni a pattanásokat és mitesszereket. Az otthoni nyomkodás sokkal nagyobb valószínűséggel okoz fertőzést és további gyulladást az arcbőrödön, mint bármilyen pozitív eredményt.

Ezek a gyulladások pedig olyan hegekké válhatnak az arcodon amit később sokkal nehezebb lesz eltüntetni. Az otthon nyomkodás helyett, javaslom keress fel inkább egy kozmetikust aki szakszerűen távolítja el a pattanásokat és a mitesszereket.

Javasolt arckezelés kamaszkorban

 • Amikor fiatal valaki, sokkal fontosabb és így a legjobb bőrápolás és arckezelés az, ha rendszeresen tisztítod az arcodat, ha lehet egy jó arclemosóval. Az arctisztító azért a legfontosabb, mert az nem csak a szennyeződést, hanem az arcon lévő zsírréteget is eltávolítja.
 • Az arclemosót kiegészítheted (ha nagyon pattanásos vagy) még egy faggyúmirigy szabályozó hidratáló krémmel. Ha még ennél is jobban szeretnél a bőrödre vigyázni, akkor 1-2 hetente, ha szükséges használhatsz arcradírt.
 • Azt javaslom, hogy amikor elkezdenek az első kamaszkori pattanások, mitesszerek, bőrproblémák megjelenni, akkor egyszer legalább menj el egy kozmetikushoz és kérdezd mit javasol…
 • Természetesen ha a bőröd, a pattanások miatt szükséges, akkor ahogy jeleztem inkább a kozmetikust kérd meg tisztításra.

20-as évek bőrápolása

Bőrápolás 20 éves korban
Bőrápolás 20 éves korban

A pattanások a serdülő kor után, a húszas évekre már általában megszűnnek. Ilyenkor a kollagén rostokban hyaluronsavban és elasztinban gazdag a bőr általában sima és feszes. A leggyakoribb probléma ilyenkor az szokot lenni, hogy hagyjuk a bőrünket kiszáradni.

Ne feledje el egy 20 éves sem, hogy bár ilyenkor még a bőr szép és emaitt hajlamosak vagyunk nem foglalkozni vele, de ha 5-10 éven át teljesen elhanyagoljuk a bőrápolást, akkor az korai ráncosodást fog okozni szinte biztosan.

Amit tehát mindenképp meg kell tennie minden 20-30 évesnek az az esetleges bőrfelszíni vízhiány pótlása, a bőr hidratálása. Egyszerűen kezeld a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémmel az arcodat, különösen nyáron. Itt is kiemelném, hogy télen is, hiszen télen az otthoni fűtés fogja kiszárítani a bőrödet.

Javasolt arckezelés 20-30 éves korban

 • Ha 20-30 éves vagy akkor tehát használj, arclemosót, tonikot, hidratáló krémet valamint heti 1 alkalommal arcradírt sőt akár arcpakolást is.
 • Figyelj a fényfedelemre mert a napsugár, az uv sugárzás, különböző bőrproblémákat okozhat, illetve a nap extrém módon szárít. Ugyan így csínján bánj a szoláriummal is. Nem győzöm hangsúlyozni, hidratáld a bőröd!

30-as évek bőrápolása

Bőrápolás 30 éves korban
Bőrápolás 30 éves korban

30 éves kor környékén kezd a bőr először veszíteni a rugalmasságából és sokkal gyakrabban és jobban lesz száraz és fakó. Biztosan megjelennek majd az első mimikai ráncok. Elsőre általában a szem környéke tehát a szarkalábak és a szem alatti táskák, illetve a nyak szokott elkezdeni ráncosodni. 30 éves kor felett ezért kapjon több figyelmet a bőrápolás szempontjából a szem és környéke.

Természetesen sokat számít a genetika is, hogy ki mit örököl, de pontosan itt derül majd ki mennyire vigyáztál 20-30 évesen a bőrödre. Ha folyamatosan tisztítottad és hidratáltad, biztosan sokkal később kell a tükörben ráncokkal farkasszemet nézned.

Ahogy az előbb írtam ebben az életkorban nem csak az arcra hanem a nyak és dekoltázsra is érdemes már odafigyelni. Nem csak a bőrt hanem a lelket is ápolja egy kellemes arc, nyak és dekoltázs masszázs, ezért ajánlom is ezt neked. Ha egyszerre szeretnéd ápolni és kényeztetni arcbőrödet és magadat is, jelentkezz be a kozmetikushoz rá.

Ha a ráncosodás számodra túlzott, vagy még jobban szeretnéd az arcodat ápolni 30-35 éves kortól ajánlott lehet a bőrkezeléseknél az ultrahangos vagy a tű nélküli mezoterápiás kezelések. Mindkét kezelés azért jobb az otthoni krémezésnél és egy sima arcmasszázsnál, mert ezeknek a kezeléseknek a segítségével sokkal mélyebbre jutnak a bőrben a hatóanyagok. Amikor a hatóanyagok jobban felszívódnak, akkor az eredmény is természetesen sokkal látványosabb lesz.

Az első kezelés az ultrahangos kezelés is mélyre juttatja a hatóanyagokat az ultrahang segítségével de ennél is hatékonyabb a tű nélküli mezoterápia ahol már orvosi tisztaságú hatóanyagok jutnak el a bőr legmélyebb rétegeibe.

Javasolt arckezelés 30-40 éves korban

 • Otthon tisztítsd a bőröd rendszeresen arclemosóval és tonikkal, szükség szerint bőrradírral. (ahogy ezt már serdülőkorodtól folyamatosan tenned kéne!).
 • Legyen nappali arckrémed amit egészíts ki egy szemránckrémmel is.
 • Sajnos bizony itt az ideje annak is, hogy megbarátkozz azzal, a bőröd nem lesz fiatalabb és ha eddig nem is jártál, most már muszáj lesz rendszeresen kozmetikába járni (tudod arc-nyak és dekoltázs masszázs, ultrahang, mezoterápia….)

40-es évek bőrápolása

Bőrápolás 40 éves korban
Bőrápolás 40 éves korban

40 éves kor után valamikor a női nemi hormon az ösztrogén termelés csökkenni kezd. Emiatt a ráncok sajnos jobban elmélyülnek. A kollagén elasztin és a hyaluronsav tartalom is jelentősen csökken a bőrben. Az előbbiek a bőr rugalmasságáért és feszességért felelősek és a hidratáltságra is kihatnak. 40 éves kortól a bőrápolás már egyáltalán nem elhanyagolható ha szeretnél fiatalos maradni.

Ebben az életkorbán a 30-40-es felszíni vízhiányos ráncok elkezdenek átalakulni mélyrétegi vízhiánnyá. Ezt a vízhiányt már mindenképp szükséges folyamatosan hidratálni.

Szintén fontos, hogy itt se feledkezzünk meg a nyakról és a dekoltázsról se, hiszen ott látszik majd meg a legjobban az életkorunk.

Javasolt arckezelés 30-40 éves korban

 • Rutinszerűen szólok, hogy az arcodat egész életedben tisztítani kell. Használj tehát arclemosót és időnként szükség szerint arcradírt.
 • Otthon használd a már meglévő nappali krémedet amit érdemes most már éjszakai arc krémmel és szemránc krémmel is kiegészíteni.
 • A kozmetikushoz pedig egyre sűrűbben járj arckezelésekre és az ultrahang és mezoterápiánál az anti-aging szérumokat kérd.

50-es évek bőrápolása

Bőrápolás 50 éves korban
Bőrápolás 50 éves korban

50-60 év között sajnos az anyagcsere folyamatok jelentősen elkezdenek lassulni ezzel együtt az ösztrogén hormonszint is meredeken csökken. Emiatt a bőr jelentősen veszít a rugalmasságából és feszességéből. A bőrápolás ebben a korban hasonló az előző időkhöz csak talán még jobban érdemes oda figyelni és több kezelésre van szükség.

Ez az a kor amikor elkezdhetnek megjelenni a pigmentfoltok. A ráncok pedig sajnálatos módon, de ugyan ilyen biztoan tovább mélyülnek. Ebben az életkorban rendszeres anti-aging és elektro kozmetikai kezelések ajánlottak kúra szerűen ha valódi eredményt szeretnél elérni a ráncok elleni küzdelemben.

Javasolt arckezelés 50-60 éves korban

60 feletti bőrápolás

Bőrápolás 60 éves korban
Bőrápolás 60 éves korban

Már most szólok bár ijesztően hat az a sok információ amit leírok, egyáltalán nincs vége az életnek 60 felett sem és nem kell banyává vagy gonosz varázslóvá válni! Az életkor szerinti bőrápolás, a rendszeres és tudatos bőr kezelés megóvhatja a bőröd és akár 10-20 évet is fiatalíthat rajtad. Számos fiatal nyugdíjas vendégem van akinél megállt az örögedeés úgy 50 körül!

60 felett tehát a kollagén és elasztikus rostok biztosan megereszkednek a bőr végképp elveszíti rugalmas és feszes állapotát. Azonban ezt a valóban rendszeres bőrápolással és kezelésekkel egészen látványosan lehet ellensúlyozni.

A klimax miatt az ösztrogén és andrégén horomonok termelése egészen alacsonnyá válik. A bőrben a nyírok és véredények megkeményednek és ezáltal lassul a nyírok és vérkeringés is. Ez az a folyamat ami hátráltatja a sejtek közötti anyagcserét.

Ebben az életkorban jelennek meg az arcon és a kézfejen az időskori bőrelváltozások. Ezen sokat segít és nagyban tudja halogatni, ha az előző években rendszeresen jártál kozmetikába és rendszeresen kezelted otthon is a bőrödet.

Javasolt bőrápolás 60 felett

Itt már nem kezdek részletes kifejtésbe, mert mire ennyi idős leszel vagy mire ide jutsz a cikkben, biztosan tudod!

Még egyszer kiemelném, hogy a fényvédelemről soha ne feledkezz meg! Alakítsd úgy a napi rutinod, hogy kend fényvédővel az arcod ha szükséges. Használhatsz olyan hidratáló krémet, vagy alapozót is, amiben találsz fényvédőt. Évről-évre egyre erősebb a nap sugara. Az UV sugárzás pedig különösen káros, mivel többfajta bőrelváltozást és a ráncok kialakulását is jelentősen elősegíti.

Bőröd állapotáért nem csak kozmetikai kezelésekkel járulhatsz hozzá, hanem tudatos életmóddal is. Ügyelj a napi folyadékfogyasztásra ami lehet friss gyümölcslé vagy víz, kerüld a cukros üdítőket. Fogyassz fehérjében gazdag ételeket. Kerüld az alkohol és dohányzást. Ügyelj rá, hogy legyél kipihent aludj eleget (sötétben!). Látogass el 3-4 hetente egy kozmetikai kezelésre amit a bőröd imádni fog.

Ha esetleg egyből megjött a kedved egy arckezelésre vagy egy pihentető arc-nyak és dekoltázs masszázsra, vagy csak szeretnél megszépülni akkor jelentkezz be most hozzám.

A cikk kategóriái:

,

Bejelentkezés

Google értékelések

5.0

191

értékelés alapján

Vendégeim véleménye

Adrienn Újvári

5.0

2024 április

Hosszasan lehetne taglalni, hogy emberileg és szakmailag is a legjobb kozmetikus. Örülök, hogy rátaláltam és sok-sok év után elmondhatom, hogy megtaláltam a legjobb kozmetikust.
Rugalmas, segítőkész és nagyon kedves, mindig várom, hogy újra jöhessek .
A parkolás is megoldott az üzlet előtt, így emiatt sem kell aggódni, a szalon csodaszép és igényes.
Csak 5 csillagot tudok adni, többet sajnos nem lehet ????
Mindenkinek ajánlom.

Zsanett Szilágyi

5.0

2023 március

Szuper volt az első látogatásom Klaunál. Nagyon kedves és figyelmes. A kezelés pedig szuper volt. Köszönöm és hamarosan le is foglalok egy következő időpontot.????????

Krisztina Szeremi

5.0

2024 március

Első alkalommal voltam. Nagyon kedves fogadtatásban volt részem és a szempillám is szép lett. Én biztosan jövök még. 🙂

Barbara Németh

5.0

2024 március

Szuper kezelés volt, Klau nagyon alapos és kedves!! 🙂

Valéria Turiné

5.0

2024 február

Nagyon köszönöm a velem való törődést Klaunak, aki kedvesen és szakmailag hozzáértően, kellemes környezetben végezte el a kezeléseimet. Visszatérő vendégként veszem igénybe továbbra is szolgáltatásait. A bőröm megújult, mások is észrevették a változást.

Veronika Dudás

5.0

2024 február

Klau nagyon kedves, és arany kezei vannak 🙂

Évi Megyesi

5.0

2024 február

Klau nagyon aranyos, hozzáértő kozmetikus. Profi kezelések érthetőek el nála.

Julia Veres

5.0

2024 február

Klau kedves-nyitott és vendégorientált, csak ajánlani tudom. 🙂

Összes vélemény

Próbáld ki most!

Aktuális kedvezményes kezelések

Bejelentkezés

crossmenu