Pattanásos bőr, pattanás – akne kezelése

Pattanásos bőr, akne kialakulása

Az akne, a pattanás, pattanásos bőr vagy mitesszer, a faggyúmirigyek körül kialakuló gyulladás ami a test faggyúmirigyekben gazdag területin jelentkezik. A pattanás (ok) általában az arcon és a nyakon jelennek meg, de megjelenhet akár a mellkason, a vállakon és a háton is. A pattanás úgy jön létre, hogy a faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik és akár be is gyullad.

A pattanás enyhébb formában mitesszerként jelentkezik a bőrön kevés gyulladással, súlyosabb esetekben pedig mélyebben lévő tömött csomók alakulhatnak ki. A bőrben mélyebben fekvő aknék sajnos akár hegek útján gyógyulnak.

A pattanásos bőrt, de úgy általában is a bőrt, az arcbőrt nem szabad elhanyagolni. A légfontosabb akár a megelőzésben akár a kezeléseben, a folyamatos otthoni és a kozmetikai arctisztítás.

Pattanás, pattanásos bőr tünetei

Apró fekete pöttyök a bőrön (mitesszer), apró piros gyulladások a bőrön (pattanás), piros – vörös göbök és göbcsék a bőrön (papula), csomók (nodus) a bőrön, gyullad csomók a bőrön, gennyes csomók a bőrön, hegek a bőrön. Kis (savós) hólyagok a bőrön (vesicula), nagy (savós) hólyagok a bőrön (bulla), gennyes hólyagok a bőrön (pustual).

Az akne, pattanásos bőr kialakulása és okai

pattanásos bőr kialakulása - pattanás
pattanásos bőr kialakulása – pattanás

Az aknes, pattanás, pattanásos bőr kialakulását a túlzott faggyútermelés előzi meg és okozza. Ez a fokozott faggyútermelés könnyen eltömítheti a bőr kivezetőnyílásait, ahol így akne, pattanás alakulhat ki.

A faggyú a bőrfelszínre kerülve különböző folyamatok hatására bomlik szét, ezek a hatások lehetnek oxigénhiány és mikroorganizmusok. Ez a megbomlott faggyú szabad zsírsavakban gazdag, aminek pattanás, mitesszer képző hatása van.

A túlzott faggyúmirigy működés szaruképzési zavarhoz vezethet, ami elősegíti az akne kialakulását a bőrön. A pattanásos gyulladást egy elszaporodott baktérium törzs a Propionibacterium acnes illetve esetleg sarjadozó gombák okozzák.

A pattanások kialakulásához még allergiás válaszreakció is vezethet. Ilyen lehet a napfényre, kozmetikai szerekre és vegyszerekre adott allergiás válaszreakció, tünet. Hasonlóan ehhez a porral és pollennel szennyezett levegő is kedvezhet a pattanások megjelenésének.

Ritka esetben a kisgyermekeken az ún. infantilis akné jelenik meg amely általában legkésőbb 5 éves kor körül eltűnik.

Pattanásos bőr kialakulásának élettani oka

pattanás pattanásos bőr okai
pattanás pattanásos bőr okai

A faggyúmirigyek kifejlődését és a faggyúképződés mennyiségét a hormonok szabályozzák. A szabályozó hormon nem más mint a férfi nemi hormonok, mint az androgének (tesztoszteron, androszteron… ). Ezeknek az androgéneknek a fokozott termelődése a szervezetben, növeli a faggyúmirigyek működését, ami túlzott faggyútermeléshez vezethet.

Serdülő korban (akár már 9-10 éves kortól) mindkét nemnél megkezdődik a nemi hormonok fokozódó termelődése. A fiúknál a herékben, a lányoknál a petefészekben termelődő hormonok kezdik el fokozni a faggyúmirigy működését. Ettől a bőr elzsírosodik és hajlamosabb lesz a pattanásra.

Ezért jellemző, hogy a pattanások, aknek elsősorban a serdülőkorban jelentkeznek, amikor a nemi mirigyek elkezdik a hormontermelést. A kamaszkorban még nem alakul ki a megfelelő hormonszint egyensúly és ennek a hatására alakulhat ki a pattanásos bőr a gyulladt pattanások.

Az emberek zöme serdülőkortól egészen 25 éves koráig valamilyen szinten küzd a pattanásokkal. A pattanások kialakulása az eddig ismertetettek alapján, szinte természetes folyamat, ahogy az is, hogy nagyrészt 25 éves kor után, amikorra is a hormonszint kiegyensúlyozódik, a panaszok, így a pattanásos bőr is általában megszűnik.

Pattanás kialakulásának lehetséges külső okai

 • Helytelen életmód
 • Nem megfelelő táplálkozás (pl. túlzott jód fogyasztás)
 • Gyógyszeres kezelés (szteroid, progreszteron)
 • Stressz (vizsga akne)
 • Levegő, környezetszennyezés
 • UV- sugárzás
 • Allergiás reakció
 • Helytelen kozmetikumok alkalmazása (pl. bizonyos zsíros kozmetikumok)

Pattanás kialakulásának lehetséges belső okai

 • Belső elválasztású mirigy zavara
 • Hormonzavar
 • Petefészek betegségek
 • Vegetatív idegrendszeri zavar
 • Túlzott mennyiségben fogyasztott fehérje
 • Vitaminhiány
 • Gyulladásos folyamat a szervezetben
 • Anyagcsere rendellenesség (gyomor, bél)
 • Fogszuvasodás
 • Öröklődés, genetikai hajlam, így pl. a zsíros bőrűek alkalmasabbak a pattanásokra, ahogy egyes etnikai csoportok is…

Pattanásos bőr – akne, pattanás tünetei és fajtái

Mitesszer (komedo)

mitesszer - comedo
mitesszer – comedo

A mitesszer a bőr nyitott pórusaiban alakul ki. Közepén a sötét folt, amit szennyeződésnek gondolnak rendszerint, valójában a melanin (bőr festék), valamint a belekerült egyéb sejttörmelék. A nyitott mitesszerek megjelenésük után gyulladás hiányában hosszú ideig jelen lehetnek a bőrön.

Pattanás (göbcse)

pattanás - göbcse
pattanás – göbcse

A köztudatban pattanásnak nevezett aknenak számos megjelenési formája van. A legismertebb a piros pattanás ami a bőr felületéből kiemelkedik és aminek a közepén fehér genny van. Ez valójában egy zárt mitesszer, ahol a kivezető nyílást szaruréteg (bőr) fedi.

A pattanás – göbcse olyan enyhe pár milimétertől maximum fél centiméterig terjedő bőrfelszínből kitüremkedő tömött kemény tapintású bőrjelenség, ami gyulladásos folyamat következtében jön létre.

A pattanások jellemzően 3-10 napig vannak jelen a bőr felszínén.

Göb (tuber)

A göb (bőrrel elmozdítható csomó) egy olyan kitapintható a bőr mélyebb rétegeiben lévő csomó, elváltozás (sejtbeszűrődés) ami nagyobb mint fél centiméter de nem nagyobb mint 1 cm. Kialakulása egy gyulladásos folyamat része is.

A göbök 2-3 vagy akár több hétig is jelen lehetnek a bőrön.

Hólyagok (vesicula, bulla, pustula)

hólyag
hólyag

A hólyagoknak három fajtája van a kis savós hólyag (vesicula), a nagy savós hólyag a (bulla) és a genny hólyag a (pustula).

A hólyag különböző méretű, vékony falú, feszes kemény tapintású, üregben elhelyezkedő szövetnedv (folyadék, vérsavó…).

A hólyagok létrejöhetnek mechanikai vagy égési sérülés hatására is ahogy fertőzés eredményeképpen is. Gennyhólyag akár vírusos betegségek okán is megjelenhet, mint bárányhimlő, herpesz…

Csomó (nodus)

csomó
csomó

A csomók a bőrből minimálisan kiemelkedő de nagy méretű, a bőraljában elhelyezkedő kézzel nem elmozdítható elváltozás, gyulladás (kelés, furunkulus..).

Hegek

Heg
Heg

Nem valódi tünet, mégis a tüneteknél érdemes beszélni a pattanások okán kialakuló hegekről. A hegek a pattanás gyógyulási folyamatként alakulnak, alakulhatnak ki, hiszen a pattanáskori szövetkárosodás kis sebekként működnek. A gyógyuláskor elsőre még pirosas-rózsaszín bőrfelület vérellátása csökken, aminek hatására kialakulnak az ún. maculák, bőrhegek, foltok, amik sokszor csak hónapok, akár fél év alatt tűnnek el.

Súlyosabb esetben a gennyes pattanások vagy hólyagok, vagy akár a helytelen kezelés okán olyan hegek alakulhatnak és alakulnak ki, melyek hosszú ideig vagy akár örökre nyomot hagynak. A súlyos hegek kialakulása a megfelelő kezeléssel elkerülhető vagy megjelenésük jelentősen csökkenthető. Ilyen hegek lehetnek az un. kleoid heges akmé ami kiemelkedik bőrfelületből.

A pattanások, pattanásos bőr változatai

Pubertáskori pattanás, akne

pubertáskori pattanás
pubertáskori pattanás

A serdülő és kamaszkorú gyerekeknél 75%-ban kialakuló enyhébb vagy súlyosabb gyulladásos bőrtüneteket a pubertárskori pattanás vagy akne. A pubertárskori acne általában akkor jelenik meg az arcbőrön, ha a nemi hormonok elkezdenek erőteljesen termelődni.

Az androgén szint növekedése és így a fokozott faggyúmirigy faggyú termelése a faggyúmirigyek kivezető csövének elzáródását eredményezi. A kivezetőcsőben felhalmozódott faggyú megrepeszti a kivezetőcsövet, így a faggyú a bőr rétegei közé kerül, ami gyulladáshoz vezet. A bőrgyulladást fokozza a bőrön megtalálható baktériumok elszaporodása.

Fiatal, felnőttkori pattanás, akne

fiatal, felnőttkori pattanás
fiatal, felnőttkori pattanás

A fiatalkori felnőtt acne enyhébb lefolyású, de nehezebben kezelhető bőrrendellenesség. A tünetek megjelenhetnek az arc alsó felén kimondottan az állcsonton és az áll feletti részen. A felnőttkori pattanásos bőr kialakulásának hátterében gyakran hormonális probléma áll. A hormonális egyensúly felborulásának tünetei között szerepel a menstruációs zavar, vagy a meddőség, vagy akár egy nehezen diagnosztizálható betegség a PCOS.

A polycistas ovarium szindroma ( PCOS) hátterében inzulinrezisztencia egy anyagcserezavar áll. A betegség okán nem csak a pattanások alakulhatnak ki, hanem a szövetek érzéketlenné válnak az inzulinra és a vérben magas lesz az inzulin szint, ami a petefészek hormontermelését megzavarja. A petefészekben a peteérés közben apró mikrociszták alakulnak ki, amit csak rendszeres nőgyógyászati ultrahang vizsgálattal lehet kiszűrni. Sajnálatos hír, hogy a fiatal nők akár felét is érintheti ez.

Pattanásos bőr súlyossági fokai

Enyhén pattanásos bőr – Acne comedonica

Enyhe pattanásos bőr
Enyhe pattanásos bőr

Többnyire a pubertás kor elején amikor elkezdenek kialakulni a pattanások, akkor beszélhetünk enyhén pattanásos bőrről. Ilyenkor a mitesszerek száma elszaporodik de mégis csak gyenge és kevés gyulladásos pattanás jelenik meg amik ráadásul általában maguktól és gyorsan gyógyulnak.

Közepesen pattanásos bőr – Acne papulopustulosa

Közepesen pattanásos bőr
Közepesen pattanásos bőr

Amikor elkezdenek megjelenni a mitesszerek és az enyhe pattanások mellett a göbök, csomók esetleg hólyagok akkor már közepesen pattanásos bőrről beszélhetünk. Itt már fennáll a veszélye a hegek megjelenésének is.

Súlyosan pattanásos bőr – Acne conglobata

Súlyosan pattanásos bőr
Súlyosan pattanásos bőr

A legsúlyosabb estben a fájdalmas gyulladt területek alakulnak ki, ahol nagy mennyiségben és kiterjedten jelenik meg a pattanás minden formája, ahol a pattanások okán akár egybe olvadó tályogok is kialakulhatnak.

A pattanásos bőr a pattanás kezelése

Arctisztítás

A pattanásos bőr kialakulásának legfontosabb kezelése az arctisztítás. Kozmetikusként nem győzöm hangsúlyozni, milyen fontos az egész életen át tartó rendszeres és bőrtípusnak megfelelő otthoni és a kozmetikai arctisztítás.

A pattanások kezelésére és azok eltüntetésére mindenképp érdemes kozmetikushoz fordulni az otthoni arctisztítás és kezelések mellett. Itt emelném ki, hogy az otthoni arctisztítás véletlenül sem jelenti a pattanások és aknék otthoni nyomkodását, tűvel szurkálását…

A pattanások nyomkodását, tűvel szurkálást kozmetikai arctisztításnak hívják és csak és kizárólag kozmetikus végzi megfelelő szaktudással és higiéniai körülmények mellett!

Ha otthon elkezded nyomkodni magad azzal nagy valószínűséggel több kárt fogsz okozni a bőrödnek és a szépségednek mint hasznot. Nyomkodás helyett járj kozmetikushoz a szükséges időközönként.

Ha a legeredményesebben szeretnél fellépni a pattanások megelőzésére és kezelésére, akkor tisztítsd rendszeresen otthon arcodat és ugyan ilyen rendszerességgel látogasd meg kozmetikusodat is.

Bőrradírozás – Arcradír

Az arctisztítás mellett otthoni vagy kozmetikai arcradírral, illetve helyileg alkalmazott szerekkel, krémekkel is lehet kezelni a pattanásos bőrfelületeket általános esetekben.

Diéta

Érdemes még itt a táplálkozásról azaz a diétáról is beszélni. A pattanások kialakulása egyes kutatások szerint kapcsolatban lehet a túlzott tejtermék fogyasztáshoz. Éppen ezért egy egyszerű diétával, illetve a cink tartalmú táplálék kiegészítők használata a pattanásos bőr állapotát javíthatja.

Otthoni arckezelés a pattanások enyhítésére

pattanásos bőr ápolása otthon
pattanásos bőr ápolása otthon

Nincs szükség kozmetikai végzetességre és tudásra ahhoz, hogy arcodat rendszeresen megtisztítsd a naponta felgyülemlett szennyeződésektől, ártalmaktól, illetve a sminktől, ahogy ahhoz se, hogy otthon akár magad is kezeld bőrödet.

Otthoni arctisztítás

A pattanások elleni harc és az otthoni arckezelés legalapvetőbb formája és módszere a rendszeres bőr, arctisztítás, ami nem nyomkodásból, hanem a szó szerinti tisztításból, azaz a bőr letörlésből áll.

A problémás bőrfelületet ami általában kiemelten az arc, minden nap tisztítsd reggel és délután, este is. Reggel amikor felkeltél, délután-este pedig akkor érdemes amikor a munkából haza érsz, a napi tevékenységedet befejezed. Természetesen javasolt lehet még külön az arctisztítás fokozott sport tevékenység vagy izzadást okozó napozás után is.

A bőr – arctisztítást ne szappannal vagy általános tisztítószerekkel végezd, mert ezek túlzottan száríthatják a bőrödet. Használj bőrtípusodnak megfelelő bőr-arclemosót (ez igaz a férfiakra is!).

Otthoni arckezelés

Természetesen nem az arctisztítás mellett részben akár Te is kezelheted saját bőröd, arcbőröd otthon is. A kezelés otthon, otthoni arcradírral és különböző helyileg alkalmazott krémekkel történik.

Otthoni bőrradírozás, arcradírozás

Az otthoni bőr, arctisztítás kiegészítéseként használhatsz bőrradírt vagy arcradírt is. A bőr, arc felső elszarusodott hámrétegének eltávolítása nagyban segít a pattanásokkal vívott harcban. A bőr radírozásánál a felhalmozódott szennyeződések jobban eltávolíthatóak a felső és elhalt hámréteg elvékonyodik.

Arra figyelj, hogy külön vannak bőrradírok és arcradírok. Ezeken belül is megkülönböztethetőek a mechanikus bőrradírok, ahol mechanikusan azaz pl. erős szemcsék segítségével kerül ledörzsölésre és elvékonyításra a felső és elhalt hámréteg és a szennyeződések. A bőrradírok másik típusa az enzimes bőrradírok, ahol kémiai-vegyi folyamat hatására történik meg ugyan ez a folyamat.

Ha szeretnél otthon bőrradírt használni fontos kiemelni, hogy először mindenképp látogasd meg a kozmetikusodat és kérd ki a véleményét, hogy számodra milyen otthoni bőrradírt ajánl. Az is nagyon fontos, hogy az otthoni bőrradírozást maximum heti 1x szabad végezni, mert könnyen túl lehet szárítani vagy túlságosan el lehet vékonyítani a bőrt a túlzott bőrradírozással.

Otthoni arckezelő krémek

Mivel most elsősorban a pattanásokról van szó, így ami az arckezelő krémek közül a legnagyobb figyelmet érdemli azok a faggyúmirigy szabályzó és gyulladás csökkentő krémek. Ma már kaphatóak olyan faggyúmirigy szabályzó és gyulladáscsökkentő krémek, melyek napi otthoni használatával jó eredményeket lehet elérni.

Természetesen a drogériákban is lehet kapni jó krémeket és készítményeket azonban kozmetikusként az a tapasztalatom, hogy érdemes inkább a kozmetikusoknál, a kozmetikákban kapható professzionális kozmetikai készítmények és krémek közül válogatni.

Konkrét otthoni készítményt, krémet nem tudok neked látatlanba ajánlani. Ahogy eddig is, úgy most is azt javaslom, hogy kérj segítséget kozmetikusodtól a megfelelő készítmények és krémek kiválasztásához.

Pattanásos bőr kezelése a kozmetikában

Pattanásos bőr kezelése a kozmetikában
Pattanásos bőr kezelése a kozmetikában

Kozmetikai arctisztítás

kozmetikia - normalizáló arctisztító kezelés
kozmetikia – normalizáló arctisztító kezelés

A kozmetikai arctisztítás egyik leghatékonyabb módja a mitesszerek és gyullad pattanások eltávolítására. A kozmetikus székszerűen steril körülmények között végzi az arctisztítást. A hogy már jeleztem, otthon ne nyomkodd a bőrödet, a pattanásokat.

Egyéb kozmetikai kezelések

Számos kiegészítő kezelést vehetsz igénybe bőrtípustól és egyéni problémáktól függően. A kezelések között érdemes megemlíteni az archámlasztást, a mikrobaráziót, az ultrahangos és a mezoterápiás szérum bevitelt.

Archámlasztás

A kozmetikai hámlasztás nem egyenlő a durva savas bőrhámlasztással. A kozmetikai bőrhámlasztást kúraszerűen érdemes végezni téltől tavaszig. A kezelés mellett mindig fényvédő krémet kell használni.

Mikrodermabrázió
Kozmetikai mikrodermabrázió és bőrcsiszolás
Kozmetikai mikrodermabrázió és bőrcsiszolás

A gyémántfejes mikrodermabrázió gyakorlatilag egy fájdalommentes bőrcsiszolást jelent. A kezelés során mechanikai csiszolással kerül eltávolításra a legfelső vékony hámréteg. Ez a kezelés esetenként hasznos lehet a pattanások elleni harcban is. A kezelést általában téltől tavaszig javasolt.

Ultrahang kezelés
Kozmetika ultrahangos arckezelés szérum
Kozmetika ultrahangos arckezelés szérum

Az ultrahangos kezelés, szérumbevitel segítségével a pattanások kezelésében fontos szérumokat lehet a bőr mélyebb rétegeibe jutatani. A bőrtípusnak megfelelő szérumok így még jobban tudják kifejteni hatásukat.

Mezoterápiás arckezelés
Kozmetika - tű nélküli mezoterápia kezelés
Kozmetika – tű nélküli mezoterápia kezelés

A tű nélküli mezoterápia egy kicsit az ultrahanghoz hasonlóan a megfelelő hatóanyagok bőrbe juttatására szolgál. A különbség az, hogy ez egy olyan invazív módszer a bőrhibák eltüntetésére, ahol a rádiófrekvenciájának köszönhetően sokkal mélyebbre kerülnek a hatóanyagok a bőrben, mint az ultrahangnál. A bevitt hatóanyag ezért sokkal jobban kifejik hatásukat.

Orvosi kezelések

Súlyos esetben sajnos sem az otthoni de még a kozmetikai kezelések sem elegendőek, ilyenkor bőrgyógyászhoz kell fordulni, akik általában antibiotikumokkal és hormonokkal igyekeznek a faggyútermelést a baktériumok számát és az enzim termelést csökkenteni.

Pattanásos bőr – Pattanás, akne és kezelése összefoglaló – GYÍK

Mi az a pattanás, akne?

Az akne, a pattanás, pattanásos bőr vagy mitesszer, egy gyulladás ami a faggyúmirigyek körül alakul ki. Általában az arcon és a nyakon jelennek meg de megjelenhetnek máshol is, mint a mellkason, vállon, háton… Amikor a faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik, akkor alakul ki a pattanás.

Mikor alakul ki a pattanásos bőr?

A pattanásos bőr 10 emberből 9-nél megjelenik pubertárs korban és a 20-as évek közepére általában el is tűnik, megszűnik. Ritkábban felnőtt, 25 éves kor felett is jelentkezhet a pattanásos bőr.

Mitől alakulhat ki a pattanás, akne?

A pattanások kialakulásának belső és külső okai lehetnek. A legtöbbször a helytelen táplálkozás, a kozmetikumok, az erős UV-sugárzás vagy valamilyen allergia, betegség áll a háttérben.

Milyen típusai vannak a pattanásnak?

A pattanásnak számos típusa van a legismertebbek a kis fekete mitesszerek, a piros pattanások, a hólyagok és a hegek.

Hogyan kezelhető otthon a pattanás?

A pattanás legfontosabb kezelése a folyamatos otthoni bőr, arcmosás. Érdemes kozmetikai arctisztítást igénybe venni, illetve lehet külsőleg krémeket és egyéb kozmetikai kezeléseket alkalmazni. A helyes táplálkozás és a tejszegény diéta is segíthet.

Miért érdemes kozmetikushoz fordulni a pattanással?

Amikor a pattanások megjelennek érdemes kozmetikushoz fordulni. Nem csak az arctisztítás miatt, hanem azért is mert a kozmetikus biztosan el tud látni azokkal a bőrtípusodnak megfelelő tanácsokkal ami eredményesen javíthatja a pattanásos bőr állapotát.

FONTOS! a kezelésekkel kapcsolatban kiemelni, hogy az ancnés pattanásos bőrnek kerülni kell a napfényt minden esetben, különben a gyulladások helyei foltot hagyhatnak a bőrön. H tényleg szép és bőrhibáktól mentes arcbőrt szeretnél, akkor rendszeresen járj kozmetikushoz aki a bőrtípusodnak megfelelő otthoni arcápolási tippekkel és kozmetikumokkal lát el amellett hogy szükség esetén kitisztogatja a bőrödet.

A cikk kategóriái:

,

Bejelentkezés

Google értékelések

5.0

191

értékelés alapján

Vendégeim véleménye

Adrienn Újvári

5.0

2024 április

Hosszasan lehetne taglalni, hogy emberileg és szakmailag is a legjobb kozmetikus. Örülök, hogy rátaláltam és sok-sok év után elmondhatom, hogy megtaláltam a legjobb kozmetikust.
Rugalmas, segítőkész és nagyon kedves, mindig várom, hogy újra jöhessek .
A parkolás is megoldott az üzlet előtt, így emiatt sem kell aggódni, a szalon csodaszép és igényes.
Csak 5 csillagot tudok adni, többet sajnos nem lehet ????
Mindenkinek ajánlom.

Zsanett Szilágyi

5.0

2023 március

Szuper volt az első látogatásom Klaunál. Nagyon kedves és figyelmes. A kezelés pedig szuper volt. Köszönöm és hamarosan le is foglalok egy következő időpontot.????????

Krisztina Szeremi

5.0

2024 március

Első alkalommal voltam. Nagyon kedves fogadtatásban volt részem és a szempillám is szép lett. Én biztosan jövök még. 🙂

Barbara Németh

5.0

2024 március

Szuper kezelés volt, Klau nagyon alapos és kedves!! 🙂

Valéria Turiné

5.0

2024 február

Nagyon köszönöm a velem való törődést Klaunak, aki kedvesen és szakmailag hozzáértően, kellemes környezetben végezte el a kezeléseimet. Visszatérő vendégként veszem igénybe továbbra is szolgáltatásait. A bőröm megújult, mások is észrevették a változást.

Veronika Dudás

5.0

2024 február

Klau nagyon kedves, és arany kezei vannak 🙂

Évi Megyesi

5.0

2024 február

Klau nagyon aranyos, hozzáértő kozmetikus. Profi kezelések érthetőek el nála.

Julia Veres

5.0

2024 február

Klau kedves-nyitott és vendégorientált, csak ajánlani tudom. 🙂

Összes vélemény

Próbáld ki most!

Aktuális kedvezményes kezelések

Bejelentkezés

crossmenu